Polttopuu Siikalatva Info – polttopuu Siikalatva pölkky halko kalikka Siikalatva klapi pilke hake puumurske puubriketti puupelletti – heittokuutio irtokuutio motti pinokuutio kiintokuutio

Polttopuu Siikalatva Info

polttopuu Siikalatva klapeja Puu on Suomessa puhdas, kotimainen, edullinen ja uusiutuva energianlähde. Puun käyttö polttoaineena ei lisää ilman hiilidioksidi- ja rikkipitoisuuksia eikä ilmaston kasvihuoneilmiötä. Kun puuta poltetaan hiilidioksidia vapautuu ilmakehään saman verran kuin luonnossa normaalistikin puun lahotessa.

Puun poltossa syntyvä tuhka voidaan hyödyntää muun muassa kasvien lannoitteena. Myös pienhiukkasten määrää voidaan huomattavasti vähentää oikeaoppisella sytyttämisellä.

Polttopuu Siikalatva pölkky klapi kalikka Siikalatva hake puumurske puubriketti puupelletti metsätähde – puupolttoaineet Siikalatva

Kaikki Suomen ja siten myös paikkakunnan Siikalatva yleisimmät puulajit sopivat hyvin puupolttoaineeksi lämmitykseen.

Puusta saatavia puupolttoaineita ovat polttopuu, pölkky, halko, kalikka eli klapi, pilke, hake, puumurske, puubriketti, puupelletti ja metsätähde.

Polttopuu Siikalatva

Polttopuu on perinteisissä tulisijoissa käytettävä puupolttoaine. Polttopuut ovat useimmiten halkoja tai .

Pölkky Siikalatva

Pölkyt ovat katkottu karsituista puun rungoista. Puun karsiminen tarkoittaa, että puun rungosta on poistettu kaikki oksat. Pölkyt pilkotaan usein pienemmiksi paloiksi kuten haloiksi ja klapeiksi.

Halko Siikalatva

Halkoja saadaan halkaisemalla noin metrin pituisia pölkkyjä. Polttopuina käytetään esimerkiksi koivuhalkoja ja useita puulajeja sisältäviä sekahalkoja.

Kalikka eli klapi Siikalatva

Kalikoita eli klapeja saadaan kun halko katkaistaan kahteen tai useampaan osaan ja saadut pätkät vielä halkaistaan pienemmiksi paloiksi. Polttopuuksi tarkoitettujen klapien pituus on yleensä 25-50 cm. On olemassa esimerkiksi koivuklapeja ja useita puulajeja sisältäviä sekapuuklapeja.

Pilke Siikalatva

Pilkkeet ovat koneella pilkottuja . Pilke on yleensä klapeja vielä pienemmäksi ja ohuemmaksi pilkottua puuta.

Hake Siikalatva

Hake leikataan koneellisesti puusta pieniksi tasakokoisiksi hakelastuiksi. Hake voi olla puun rungosta ja oksista saatavaa kokopuuhaketta, osapuuhaketta (esimerkiksi rankahaketta), viherhaketta (esimerkiksi hakkuutähdehaketta) tai polttohaketta.

Puumurske on muutoin kuin leikkaamalla hienonnettua puuta.

Puubriketti Siikalatva

Puubriketit valmistetaan puristamalla kuivia puun lastuja. Puubriketit ovat noin klapinkokoisia puristeita, joita käytetään esimerkiksi takka- tai saunapuina. Koivunlastuista tehty briketti sisältää energiaa jopa noin kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen puuklapi.

Puupelletti Siikalatva

Puupelletti on kuivasta sahanpurusta ja/tai höylänlastuista (kutterinlastuista) puristettua pientä lieriönmuotoista puristetta. Puupellettejä voidaan käyttää polttoaineena pellettien polttoon tarkoitetussa polttokorissa (pellettikorissa) myös tavallisissa kotitaloissa. Pellettiä voi ostaa useista sekatavaraliikkeistä erikokoisissa pellettisäkeissä.

Metsätähde Siikalatva

Metsätähteeksi nimitetään metsään jääviä runkohukkapuita, oksia ja juuria, joita voidaan hyödyntää myös puuraaka-aineena.

Laadukas polttopuu Siikalatva

Laadukas polttopuuerä sisältää vain tiettyä yksittäistä puulajia. Hyvä polttopuu on myös kuivaa ja puhdasta. Laadukas polttopuu ei sisällä jäistä, lumista, homeista tai lahoa puuta eikä vieraita aineita kuten nokea, hiiltä, muovia, metalleja tai torjuntakemikaaleja. Puuklapit ovat sopivan pituisia ja paksuisia sekä polttopuiden katkaisupinta on mahdollisimman tasainen.


Polttopuu Siikalatva myyjä

Polttopuu Siikalatva myyjä? Myytkö polttopuuta paikkakunnalle Siikalatva? Löydä ostajat ja kasvata myyntiä – Ota heti yhteyttä mainostaaksesi polttopuupalvelujasi Polttopuu-sivustolla.


Polttopuu Siikalatva heittokuutio irtokuutio pinokuutio motti kiintokuutio – polttopuu mittayksiköt ja yksikkömuunnin

Polttopuut Siikalatva – polttopuita myydessä polttopuun mittayksikköinä ovat useimmiten käytössä heittokuutio eli irtokuutio, pinokuutio ja kiintokuutio. Lisäksi polttopuiden yksikkönä saatetaan käyttää myös mottia (kuutiometri pinottuja halkoja = motti).

Polttopuu Siikalatva – Irtokuutio eli heittokuutio

Irtokuutiometri (i-m³ tai i-m3) vastaa polttopuumäärää, joka heiteltynä täyttäisi yhden kuutiometrin (metri * metri * metri) kokoisen laatikon.

Polttopuu Siikalatva – Pinokuutio

Pinokuutiometri (p-m3 tai p-m³) vastaa tilavuudeltaan yhden kuutiometrin kokoista koottua polttopuupinoa.

Polttopuu Siikalatva – Kiintokuutio

Kiintokuutiometri (m3 tai m³) tarkoittaa yhden kuutiometrin kokoista täyttä polttopuuta ilman irto- tai pinokuutioon jääviä rakoja.

Polttopuu Siikalatva – polttopuun mittayksikkömuunnin

Polttopuu Siikalatva – Nyt voit kätevästi ja sujuvasti laskea paljonko polttopuun eri mittayksiköt – irtokuutio (eli heittokuutio), pinokuutio ja kiintokuutio – oikeasti ovat toisiinsa suhteutettuina.

Helppokäyttöinen polttopuun mittayksikkömuunnin

Polttopuu Suomi ja Siikalatva – polttopuun käyttö

Nykyisin kolme neljästä pientalosta käyttää ainakin ajoittain polttopuuta lämmön lähteenä. Suomessa on yli miljoona varaavaa tulisijaa ja lisäksi noin puolitoistamiljoonaa puulämmitteistä saunaa. Puuta poltetaan koko Suomessa noin 6 miljoonaa kiintokuutiometriä vuodessa. Puulämmitys sopii hyvin sähkölämmityksen rinnalle lisälämmitykseksi. Nykyaikaiset sähkölämmitysjärjestelmien säätölaitteet reagoivat hyvin nopeasti ulkopuolisiin lämmönlähteisiin eli kun huoneen lämpötila tulisijan vaikutuksesta nousee, jää sähkölämmitys pois käytöstä. Puun lämpöenergiasta saadaan tulisijasta riippuen hyödynnetyksi jopa 50-65 %.

Polttopuu Siikalatva – polttopuut ja paloturvallisuus – nuohous Siikalatva

Paloturvallisuuden vuoksi puulämmitteisissä taloissa takka, puukiuas tai vastaava kiinteällä polttoaineella toimiva tulisija täytyy nuohota kerran vuodessa. Kesäasuntojen tulisijojen nuohousväli on kolme vuotta. Samoin vähintään kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija pitää aina nuohota ennen käyttöönottoa.

Polttopuu Siikalatva – polttopuut ja sytytys – polttopuun puhdas palaminen

Tulisija on hyvä sytyttää mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Takan, saunan kiukaan, uunin tai muun tulisijan oikeaoppinen sytyttäminen on kuitenkin taitolaji. Paras polttopuiden sytyttämisen tapa on nimittäin päältä sytyttäminen. Polttopuita päältä sytyttäessä nokea ei juurikaan näy ja haitallisten pienhiukkasten määrä jää savukaasussa vähäiseksi. Polttopuita päältä sytytettäessä tulipesä täytetään vaakatasossa suurin piirtein puoleenväliin asti polttopuilla. Keskeltä jätetään kuitenkin lopuksi yksi polttopuu pois, silloin siihen jää ura, joka täytetään sytykkeillä. Polttopuiden sytyttyä tuli etenee alaspäin ja kaikki savukaasut saadaan palamaan liekissä.

Parhaimmassa tapauksessa polttopuun puhdasta palamista ei näe lainkaan. Polttopuu palaa nimittäin puhtaasti aina silloin, kun piipusta ei tule savua.

Polttopuu hinta Siikalatva ja mitkä asiat vaikuttavat polttopuun ja klapien hintaan?

Kuivaa, puolikuivaa vai tuoretta polttopuuta …

Polttopuuaineeksi rankaa, halkoja, brikettiä, klapeja vai pellettiä …

Koivuklapeja, mäntyklapia, kuusiklapeja, haapaa vai sekapuuta?

Polttopuu Siikalatva – Polttopuut kotiin tuotuna vai polttopuut itse haettuna?

Polttopuut valmiiksi verkkosäkeissä, laatikoissa …

Polttopuut heittokuutioina, irtokuutioina, motteina, pinokuutioina, kiintokuutioina …

Polttopuun tarjonnan ja kysynnän määrä …

Polttopuu Siikalatva – Tuttu vai vieras polttopuukauppias?

Ammatikseen polttopuuta myyvä vai esimerkiksi eläkepäivien kunnonkohotukseen ajankulukseen ja harrastuksekseen polttopuita myyvä?

Polttopuu Siikalatva – Kylmä vai leuto talvi?

Polttopuun hankintapaikkakunnan (Siikalatva) polttopuiden yleinen hintataso …

Nämä ja monet muut asiat vaikuttavat siihen, onko polttopuun ostajalle paikkakunnalla Siikalatva tarjolla halpaa kohtuuhintaista keskihintaista vai peräti kallista polttopuuta.

Polttopuu Siikalatva hinta ja klapi hinta vertailu Siikalatva auttaa …

Polttopuu hinta Siikalatva – polttopuun hinta vertailu Siikalatva

Polttopuu Siikalatva – Osa polttopuuta myyvistä paikkakunnalla Siikalatva tarjoaa polttopuita tilattavaksi irto- eli heittokuutioina, osa pinokuutioina ja osa ostajan valinnan mukaan joko irtokuutioina tai pinokuutioina.

Jos polttopuun kauppias ilmoittaa polttopuun kuutiohinnan sekä irtokuutiolle että pinokuutiolle, niin luonnollisesti polttopuun kuutiohinta on tällöin korkeampi pinokuutiolle (polttopuuta on pinokuutiossa määrällisesti enemmän kuin irto- eli heittokuutiossa).

Polttopuita ostavan voi olla vaikea verrata ja huomata polttopuumyyjien ilmoittamista polttopuiden hinnoista, että tuleeko polttopuiden tilaus irtokuutioina (eli heittokuutioina) halvemmaksi kuin pinokuutioina vai toisin päin vai ovatko polttopuun hinnat saman suuruiset riippumatta kumman mittayksikön mukaan polttopuutilauksen tekee.

Polttopuu Siikalatva hinnat – Olemassa olevia polttopuun irtokuutio- ja pinokuutiohintoja voi kätevästi vertailla keskenään, kun muuttaa molempien polttopuuyksiköiden hinnat kiintokuutiohinnoiksi.

Polttopuu Siikalatva – polttopuun hinta vertailu laskin

Polttopuiden hinta vertailu laskurilla teet polttopuun kuutiohinta muunnokset kiintokuutiohintoihin nopeasti ja helposti. Mitä halvempi kiintokuutiohinta, sitä halvempi polttopuun hinta.

Helppokäyttöinen polttopuun kuutiohinta vertailulaskin

Polttopuu hinta Siikalatva

Huom. Alla olevalla Polttopuu-sivuston palautelomakkeella voit myös ilmoittaa millä hintaa itse olet viimeksi ostanut polttopuuta paikkakunnalla Siikalatva ja mitä mieltä olit saamasi palvelun ja ostamasi polttopuun laadusta, kiitos.

Ei vielä yhtään kommenttia polttopuista tai polttopuun myyjien arviointia. Ole hyvä ja jätä oma polttopuukokemuksesi, polttopuun toimittajan arviointisi tai polttopuihin liittyvä kommenttisi.

Oma kokemuksesi, arviointisi tai kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty tähti-merkillä *

*

*