Polttopuiden varastointi – puuliiteri / puuvaja / puukatos vs kuormalavat & suojapressut

Perinteinen erillinen iso puuliiteri / puuvaja on paras vaihtoehto polttopuiden säilytykseen. Jos tontilta ei kuitenkaan tällaista löydy, niin yksi yleisimmistä tavoista puiden varastointiin ja säilytykseen on kasata puut esimerkiksi kuormalavojen päälle. Kuormalavoista on usein vielä lyöty muutama lauta pois, jotta ilma pääsee kiertämään alakautta paremmin. Kun polttopuut on kasattu / pinottu kuormalavojen päälle, ne monesti suojataan lopuksi vesisateelta ja lumelta joko suojapressulla tai jonkun ikivanhan peltikaton ylijäämäpellillä. Toimiva ja varsin edullinen ratkaisu, mutta yleensä ei kovinkaan silmiä hivelevän kaunis lopputulos.

Polttopuu.info tutustui markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin ja tilasi VidaXL:n galvanoidusta teräksestä tehdyn silmää miellyttäneen puuvajan / puukatoksen oikeaan käyttötarpeeseen. Koska puuvaja on valmistettu galvanoidusta teräksestä, se ei vaadi juuri huoltoa ja on erittäin kestävä. Puuvajan tilausta ei kuitenkaan tehty suoraan VidaXL:n kautta vaan CDON-verkkokaupasta, koska jostakin syystä tilaushetkellä puuvajan sai silloin sieltä edullisemmin kuin suoraan valmistajalta. Tilauksen teko oli varsin helppoa ja puuvaja toimitettiin osina ilman lisäkustannuksia suoraan sovittuun osoitteeseen noin viikon kuluttua tilauksesta.

VINKKI: Valmistaja VidaXL Europe:n sivuilla on laajempi puukatosten / puuvajojen koko- ja värivalikoima. Useimmiten puukatoksen / puuvajan polttopuille saakin tilattua edullisimpaan hintaan ilmaisen toimituksen kera suoraan valmistajan omien sivujen kautta.

Puuvajapaketin avauksen jälkeen sisältä löytyi noin viitisenkymmentä eri osaa plus reilu sata ruuvia, pulttia ja mutteria sekä kasausohjeet. Suomenkielisiä ohjeita ei paketissa ollut, mutta se ei haitannut koska puuvajan kasaaminen tapahtuu helpoiten vaiheittaisia selkeitä ohjekuvia seuraamalla. Paketin sisältämiä osia tutkittaessa selvisi, että sieltä puuttui kaksi ohjeen sisältökuvissa näkyvää puuvajan päätylistaa. Puuttuvista osista ilmoitettiin CDON-verkkokaupalle, jonka jälkeen VidaXL:n asiakaspalvelusta oltiin lämminhenkisesti yhteydessä ja pahoiteltiin puuttuvia osia. Saimme valita joko puuttuvien osien jälkitoimituksen tai vaihtoehtoisesti parinkymmenen euron hyvityksen tuotteen hinnasta. Itse puuvajan pystyssä pysymiseen puuttuvilla osilla ei ollut vaikutusta, olivat lähinnä puuvajan ulkonäköä koristavia. Puuttuvia osia olisi joutunut odottamaan tovin, päädyimme valitsemaan hyvityksen.

Puuvajan kasaus sujui ongelmitta ohjeita noudattaen ja lopputulos oli juuri sen näköinen kuin tuotteen esittelykuvissakin.

Puuvaja osoittautui myös käytännössä juuri toivotun kaltaiseksi. Puuvajan teräksinen lattiakehys lisää puukatoksen vakautta ja kohotettu rakolattia pitää klapit ilmavina ja kuivina. Sadevesi valuu automaattisesti vinolta katolta. Klapien pinoaminen puuvajaan oli helppoa ja nopeaa, eikä tarvinnut huolehtia / pelätä että polttopuupinot kaatuisivat tai sortuisivat johonkin suuntaan, sillä puuvajan tukevat seinät ja keskituki pitivät ne hyvin paikallaan. Puut kuivuvat ja säilyvät kuivina ilmavassa puuvajassa varsin erinomaisesti.

Tämä puuvaja onkin vallan mainio hankinta, jos haluat polttopuusi suojaan vähän tavallista tyylikkäämmin. Tämän puuvajan kanssa ei tarvitse huolehtia suojapressun pois ottamisesta ennen kuin pääset polttopuihin käsiksi, eikä myöskään huolehtia polttopuiden oton jälkeen suojapressun takaisin paikalleen laittamisesta niin ettei tuuli vie / riepottele sitä mukanaan.

Ei vielä yhtään kommenttia polttopuista tai polttopuun myyjien arviointia. Ole hyvä ja jätä oma polttopuukokemuksesi, polttopuun toimittajan arviointisi tai polttopuihin liittyvä kommenttisi.

Oma kokemuksesi, arviointisi tai kommenttisi

Shkpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentt merkitty thti-merkill *

*

*